Het is natuurlijk onzin om aan het begin van het jaar ergens mee te beginnen, maar toch heb ik goede voornemens. En het begin van het jaar is eigenlijk niet zo onzinnig als je bedenkt dat het meetbaar moet zijn (ik ben een dataman): dus binnen een jaar X keer Y doen is prima om op 1 januari mee te beginnen.

Terugblik 2018

In 2018 had ik mezelf 2 doelen gesteld: 12 medailles halen in 12 maanden, en de 10 kilometer onder de 45 minuten lopen (in oktober). Die 12 medailles heb ik gehaald, maar die 10 kilometer ging niet zo snel. In maart liep ik hem net boven de 46 minuten, supersnel, maar toch. Een groot probleem is gewoon mijn aantal trainingsmomenten en mijn overgewicht. Ik dacht dat ik die 45 minuten wel kon halen als ik mijn gewicht op orde zou krijgen. Dat is helaas niet gelukt.

Doel 1: 180 racekilometer hardlopen

In 2018 liep ik 12 races (eigenlijk 13, omdat ik eentje meeliep als coach van mijn zoontje) met een gemiddelde van 10 km. Ik wil in 2019 meer kilometers gaan lopen, maar ik denk dat 1 race per maand prima is. Dus 180 km in 12 maanden, betekent gemiddeld 15 km per race. Dat betekent ook een aantal halve marathons lopen, anders haal ik dat niet.

Doel 2: 750 kilometer hardlopen

Om die halve marathons te kunnen lopen moet ik toch wel wat meters maken. In 2018 heb ik zo’n 500km gelopen, dat moeten er meer worden als ik een paar halve marathons wil lopen. De 10 km loop ik makkelijk uit, maar een halve is toch wel wat anders.

Doel 3: 10 kilo afvallen

Ik hoop eigenlijk dat dit doel een gevolg wordt van de eerste 2. Met wel de uitdaging om langzamer te gaan hardlopen. En dan moet ik nog wel wat opletten met eten: geen snaaibuien en op tijd naar bed om het “laat op de avond nog wat eten pakken” te voorkomen. Verder gezond eten en veel bewegen.

Doel 4: bloggen en instagram

Misschien een vreemde eend in de bijt, maar door middel van bloggen en social media wil ik proberen om mezelf gemotiveerd te houden. Het lezen van de verhalen van anderen helpt me en door zelf mijn verhaal te delen wil ik anderen ook helpen.

Bovenal: fit, fijn en gelukkig zijn


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *