De halve van de Haar, dat zou hem worden. Als je dan toch met een hardloopevent meedoet, dan direct maar goed. Een halve marathon, is niet niets. Wel lekker dichtbij.

Zo’n eerste event is natuurlijk even wennen, hoe werkt dat nou eigenlijk? Hoe ver van tevoren moet je in een startvak staan? Wat neem je mee? Hoe bouw je je race op? Allemaal nieuw dus. De Halve van de Haar is lekker dichtbij, ik kan in in 15 minuten fietsen bij de start zijn. Het is ook heerlijk weer om hard te lopen.

Bij de start is het even zoeken hoe het werkt, maar na het inleveren van de tas is het gewoon afkijken: beetje inlopen dus, wat heen en weer lopen en dan het startvak opzoeken.

De race werd uiteindelijk toch zwaar. Misschien niet goed opgebouwd, me laten opjutten door anderen? De loeiharde wind hielp ook niet mee, geprobeerd om een beetje uit de wind te lopen. Na 15 kilometer vloog mijn hartslag omhoog, heel irritant. Ik heb een hartritmestoornis (AVNRT) waar ik eigenlijk nooit last van heb…. nu wel dus. En dan word ik gewoon erg moe en gaat alles zwaar. Zo ook nu. Wat te doen? Stoppen en wachten totdat het weg is (kan 5 minuten duren, soms 15 minuten) of doorlopen en hopen dat het vanzelf over gaat? Dat laatste gekozen en het gaat ook wel over, maar …. pas na de finish. Dat waren dus lange kilometers aan het eind.

Uiteindelijk toch dik tevreden met mijn tijd, 2:07:55. En ook veel geleerd: laat je niet opjutten! Ondanks dat het een race is, het is je eigen race en niet een race tegen anderen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *