Met de Culturele Zondag in Utrecht is een nieuwe fenomeen geboren: de urban culture run. Een hardloopevenement op de vroege zondagochtend dwars door de stad. En dat niet alleen, ook dwars door diverse gebouwen waar je normaliter niet zomaar inkomt en zeker niet even hardlopend.

Op de fiets naar het centrum gefietst. De stad was naast het station bij het nieuwe Stadskantoor. Om de 5 minuten start een groep van 50 renners, zodat er geen opstoppingen ontstaan. Dat is ook wel handig, want bij trappen en deuren is het toch nog wel eventjes dringen. Ook is het parkoers niet afgezet, zodat je dus ook nog met gewoon verkeer te maken hebt. Daar heb je geen last van omdat het zondagochtend is en er weinig mensen in de stad zijn. En bij de oversteekplaatsen staan netjes verkeersregelaars.

Al met al een hele leuke run om een keer te doen. Zeker als je uit Utrecht komt. Het gaat niet om de tijd, maar zeker om de belevenis. Bijvoorbeeld een keer weer in het oude Tivoli kijken is wel erg leuk. En als je er bij de achterkant hardlopend uitkomt dan is het best verrassend wat voor tuin er achter Tivoli zit!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *